Melyik mikrozöld a legjobb vitaminforrás? Összehasonlítás és tápanyagkalauz
Aprók, mégis elképesztően táplálóak – a mikrozöldek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Friss ízük és intenzív tápanyagtartalmuk miatt tökéletes kiegészítői lehetnek az étrendednek, akár salátákhoz, turmixokhoz, vagy szendvicsekhez használod őket. Ropogós napraforgó, fűszeres mustár, lágy póréhagyma – mindegyik egyedi élményt nyújt! De vajon miben térnek el vitamintartalmukat illetően?
Merülj el a mikrozöldek izgalmas világában, és találd meg a kedvencedet!
Brokkoli mikrozöld
Lágy íz, de kiemelkedő tápanyagtartalom! Gazdag A-, B-, C-, E- és K-vitaminokban, valamint olyan ásványi anyagokban, mint a kalcium, vas, magnézium, foszfor és cink. Tartalmaz karotint, klorofillt, nyomelemeket, antioxidánsokat és esszenciális aminosavakat. Fehérjetartalom: 35%.
Zöldborsó mikrozöld
Zsenge, édeskés borsóíz, ami tökéletes kiegészítője friss ételeknek. Tele van A-, B-, C- és E-vitaminnal, valamint értékes ásványi anyagokkal: kalcium, klorofill, vas, magnézium. Magas fehérjetartalommal büszkélkedik: 20-25%.
Retek mikrozöld
A retek kedvelőinek kötelező! Karakteres, enyhén csípős ízével bármely ételt feldob. A-, B-, C-, E- és K-vitaminok mellett tele van ásványi anyagokkal: kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink. Tartalmaz karotint, klorofillt, aminosavakat és nyomelemeket. Fehérjetartalom: 30-35%.
Póréhagyma mikrozöld
Lágy, snidlingre emlékeztető ízvilág. Kiváló salátákhoz, levesekhez vagy akár szendvicsekhez is! A-, B-, C- és E-vitaminokban gazdag, valamint kalciumot, klorofillt, vasat, magnéziumot és foszfort is tartalmaz. Fehérjetartalom: 20%.
Napraforgó mikrozöld
Ropogós textúra, finoman diós íz – kiváló salátákhoz, turmixokhoz vagy akár önmagában is! A-, B-, C- és E-vitaminokat tartalmaz, valamint kalciumot, vasat és magnéziumot. Fehérjetartalom: 20-25%.
Mustár mikrozöld
Kellemesen csípős, fűszeres íz, ami feldobja az ételeket! A-, B-, C-, E- és K-vitaminok mellett bővelkedik kalciumban, vasban, magnéziumban, foszforban, káliumban és cinkben. Antioxidánsokban és aminosavakban gazdag. Fehérjetartalom: 30-35%.
Vöröskáposzta mikrozöld
Friss, enyhén fűszeres káposztás íz – tökéletes salátákhoz, szendvicsekhez! Tele van A-, B-, C-, E- és K-vitaminnal, valamint fontos ásványi anyagokkal: kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink. Antioxidánsokat és nyomelemeket is tartalmaz. Fehérjetartalom: 20-25%.
Koriander mikrozöld
Intenzív koriander íz egy zsenge mikrozöldben! A-, B-, C-, E- és K-vitaminok mellett rengeteg ásványi anyagot tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink. Antioxidánsokkal, karotinnal, klorofillal és aminosavakkal teli. Fehérjetartalom: 30-35%.
Lóhere mikrozöld
Enyhe, lágy íz, szinte olvad a szájban! Magas A-, B-, C-, E- és K-vitamin tartalommal rendelkezik, valamint rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz: kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, cink, karotin, klorofill, aminosavak. Fehérjetartalom: 35%.